PROJEKT
Tidningshuset – by Pontus
BESTÄLLARE
KONTAKTPERSON
Ylva Ã…borg
OMFATTNING
ÅRTAL
Tillsammans med krögaren Pontus Frithiof har vi förkroppsligat flera restaurangkoncept och hjälpt ta matkulturen in i det klassiska Tidningshuset.
I samband med ombyggnaden av husets entréer öppnar Deli, Bakery och en ny restaurang, Tidningshuset by Pontus. Den ca 1 000 kvadratmeter stora restaurangen blir Tidningshusets nya mittpunkt med plats för 240 gäster. Matsalen ligger i anslutning till ljusgårdarna och delas in i tre rum genom pergolakonstruktioner i vitlackerat stål. Konstruktionerna bär också upp belysning, växtlighet och draperier som kan öppnas och stängas för att anpassa rummen till antalet gäster. I anslutning till restaurangen byggs också kök och administration för catering- och eventfirman Från Pontus. Samtidigt på våning 23 i DN-skrapan skapar vi Atelier 23; ett restaurang- och eventkoncept åt samma Pontus Frithiof. Vi har hjälpt till att renovera, anpassa lokalerna och ritat den fasta inredningen. Atelier 23 består av sex rum i varierande storlek. Två av rummen – The Dining Room och The Kitchen – är restauranger. Övriga är mötes- och eventlokaler. Alla rum har fått en egen karaktär med inspiration från byggnadens originalutförande.